top of page

O M T A L E R

LANGUAGE

Edvarda Lana, freelanceanmelder

"Min favoritt på scenen er Aksel Rykkvin som guttungen Yniold, med intelligent rolleforståelse og klar og ren sopran."

Pernilla Eskilsdotter, programleder, Klassisk morgon på Sveriges Radio P2

"Guttesopran på et fantastisk høyt nivå."

Catherine Doyle, Stifter/blogger, Opera With Pearls

"Rollefiguren hans høres og ser ut akkurat som den skal, som en gutt! Det kan høres fåfengt ut, men ofte blir unggutter spilt av kvinnelige sopraner og mezzoer (bare tenk på Cherubino i Figaros bryllup). Vi kan få dem til å se ut som unge herremenn, men stemmen er ikke den samme. Og Aksel er ikke hvilken som helst guttesopran. Han har en internasjonal karierre som solist og spiller inn album. *hakeslepp* #vidunderbarn"

Edle Stray-Pedersen, Dirigent, Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett

"Det er sjelden jeg har en guttesopran av et slikt kaliber som Aksel. Jeg har nok ikke opplevd noe lignende i hele min karriere."

Nigel Short, Dirigent, Tenebrae

“Det er en klarhet [i stemmen hans]. Den klinger veldig naturlig. Den er ikke hard, den er ikke myk, den taler rett og slett veldig naturlig, som et instrument. [...] trompetlignende stemmen fra Aksel, produsert på en så ubesværet måte. Han er åpenbart blitt svært godt opplært i alle vokale og kormessige ferdigheter. Han er bare tolv år, men han har en veldig instinktiv og innebygget sans for musikk. Så på det minste lille vink jeg gir ham for en bestemt frase, responderer han helt naturlig [...] Det betyr at vi kan jobbe i hurtig tempo. Og hans stemmemessige utholdenhet - han har vært helt på hele veien, noe som er fantastisk."

Alison Bury, Konsertmester, Orchestra of the Age of Enlightenment

“Han er veldig musikalsk, veldig stilistisk, og ekstraordinært moden i måten han håndterer strabasene knyttet til innspillingsprosessen på. Det er ganske fantastisk, vi er alle imponert over det."

Ole Andreas Fevang, Kantor, Elverum kirke

“[...]guttesopranen Aksel Rykkvin fra Oslo, som er en av de beste guttesopranene i Europa. Med så få guttekor som vi har i Norge, så er det veldig stort at han er fra landet vårt."

Bernt E. Bauge, Adm. dir., Bergen Filharmoniske Orkester

“En sensasjonelt god guttesopran."

Colin R. Brownlee, Stifter, National Archive of Recorded Church Music, England

“[...] en stemme som man bare finner en eller to av i hver generasjon."

Ben Parry, Assisterende musikalsk leder, King's College, Cambridge

“Det var en fornøyelse å høre Aksel synge i King's Chapel. Han har en vakkert resonnerende guttesopranstemme, med glimrende, klar diksjon og fin intonasjon. Han oppnår forbløffende resultater med utfordrende stykker som "Let the Bright Seraphim", og har en intelligent musikalitet som viser seg i alle fremføringer han gjør."

Elizabeth Norberg-Schulz, Ingebjørg Kosmo og Ståle Ytterli, Juryuttalelse, Ungdommens musikkmesterskap

“Du er en mester. Stum av beundring! [...] Fantastisk flott musikalitet. Sjelden musikalsk begavelse [...] Formidabel kunstnerisk formidlingsevne og innlevelse! Gir publikum frysninger når han synger!"
Please reload

bottom of page