top of page

P R E S S E O M T A L E R

Klikk på bildene for å lese anmeldelsene

LANGUAGE

20 Apr 2017

Hilde Halvorsrød

"Kontrasten mellom Aksel Rykkvins eteriske guttesopran som selve manifestasjonen av barnets uskyld, og Golauds ukontrollerbare begjær og sjalusi, uttrykt gjennom Paul Gays tordnende bassbaryton, får det til å gå kaldt nedover ryggen."

20 Apr 2017

Henning Høholt

"Samt sist, men ikke minst fra den yngste sceniske medvirkende den norske guttesopranen Aksel Rykkvin, 13 år, som i tillegg til sin meget vakre guttesopran, som nå, dessverre, sikkert ganske raskt vil komme i stemmeskiftet, også scenisk gjennomfører sin rolle fremragende med stor sikkerhet, og naturlighet i presentasjonen. – En stor opplevelse å ha fått med oss."

09 Apr 2017

Aksel Tollåli

"Golauds sønn Yniold, foruroligende vakkert sunget av guttesopran Aksel Rykkvin, viste en usunn fascinasjon for dukker og bueskyting, mens renheten i stemmen hans dekket over hans traumatiske oppvekst."

09 Apr 2017

Eystein Sandvik

«Her har vi altså i Aksel Rykkvin en norsk guttesopran som går løs på dette partiet med stor innsats og meget vellykket resultat. […] Jeg synes det er veldig imponerende. Han er jo et kjempetalent, som vi får håpe fortsetter å utvikle seg etter at stemmeskiftet setter inn. Det er jo fantastisk at vi har en guttesopran som takler dette partiet, det hadde man ikke i Paris i 1902 [ved urpremieren], og så vidt jeg husker så måtte han også skyte med pil og bue samtidig som han sang i hvert fall deler av dette, så det er imponerende, rett og slett.»

07 Apr 2017

Thomas Erma Møller

«Morgendagens internasjonale superstjerne, 13 år gamle Aksel Rykkvin, formelig briljerte som Yniold.»

28 Feb 2017

Brian Robins

"...et forbløffende talent i stand til å takle det valgte repertoiret med en modenhet og selvtillit langt utover sin unge alder. Stemmen i seg selv har en nydelig karakter - avrundet og ikke uten kraft, både fysisk og uttrykksfull [...] en bemerkelsesverdig CD som krever å bli hørt av alle som elsker guttesopranstemmen."

24 Feb 2017

Manuel Stangorra

"Rett og slett grandiost! Denne gutten vil en gang bli berømt! [...] ånd av uskyld og ung genialitet [...] vokal suverenitet, bekymringsløs livsglede og den aller største naturlighet [...] Denne innspillingen er eksepsjonell. Kjøp den til din sønn eller datter, eller rett og slett lytt til den selv. Aksel har alle forutsetninger for en verdenskarriere!"
Redaksjonens anbefaling
Tolkning: 5/5
Lydkvalitet: 5/5
Repertoire: 5/5
CD-hefte: 3/5

05 Feb 2017

Ole Dahl Rossbach

"Sist han var her, som solist i Bernsteins «Chichester Psalms» for halvannet år siden, skrev jeg om en guttesopran som alene var verd hele billetten. Hva skal jeg si nå, da? Dette var jo en ren åpenbaring! Aksel Rykkvin har alt som skal til for å gjøre en kort karriere stor og vellykket: Musikalitet, teknikk, sjarm og utstråling. Dessuten tydeligvis en beinhard vilje til å være god, og til å stå for det han leverer."

11 Dec 2016

Liu Zhigang

"Sjeldent moden musikalitet! [...] Han har en veldig sterk teknikk, på nivå med dobbelt så gamle solister. Aksel lar oss lytte til musikken uten at vi uroer oss for om han takler utfordringene."

22 Nov 2016

Ivan A. Alexandre

"Aksel Rykkvin satte internett i fyr og flamme med videoer hvor hans jublende sopranstemme fremviste vokalkunsten hans. Vi trengte en hel innspilling, og her er den, seilende gjennom pyroteknikk av Bach, Mozart og Händel. Tretten år og allerede en størrelse [...] sublim stemme [...] fenomenet Aksel Rykkvin."

06 Nov 2016

Alexandra Coghlan

"Aksel Rykkvin er definitivt en guttesopran som er verdt å bevare - en moden, musikalsk utøver hvis sopranstemme gir fascinerende alternative tolkninger [...] Rykkvins sangpassasjer er smidige, hans frasering er instinktiv [...] en fullendt og voksen plate"

30 Oct 2016

Göran Forsling

"Hvis du bare skal kjøpe én CD til i år, så sørg for at det blir denne [...] en stemme som er krystallklar, perfekt intonert og himmelsk vakker, men også en teknikk som lar ham gjøre hva han vil, for eksempel koloratur og feilfrie løp."

30 Oct 2016

James Manheim

"[Rykkvin] er blitt noe av en sensasjon med dette albumet med arier fra barokken og klassisismen [...] Den briljante stemmekvaliteten hans i sekstendedelsnotene er det som har tiltrukket lytterne; du har aldri hørt noe lignende [...] Et virkelig utstillingsvindu av et album fra en guttesopran er en forholdsvis sjelden ting, og hvis det appellerer til deg, så ikke nøl med å skaffe deg dette."

27 Oct 2016

Sebastian Spreng

"Ung guddommelig skatt [...] Aksel stiller i rekken av barnesangere som hører til den stolte tradisjonen av å vise eksepsjonelle evne et riktig repertoir for sin alder, i tillegg til viktige tekniske ferdigheter".

26 Oct 2016

Jeremy Pound

"Aksel Rykkvin gjør en superb debut [...] Eksepsjonelt polerte fremførelser, og utenom et par avklippede fraseringer vises en mektig imponerende stemmekontroll fra den 13 år gamle norske guttesopranen. Ariene er godt valgt ut."
Vurdering: 4/5

20 Oct 2016

Kare Eskola

"Aksel Rykkvin endrer konseptet av en guttesopran [...] Da jeg først hørte Aksel Rykkvin synge, kunne jeg ikke slutte å le av forundring [...] Aksel Rykkvins stemme har klarhet, fylde, teknisk sikkerhet og kunstnerisk modenhet [...] Rykkvin er den mest forbløffende musikalske sensasjonen i år."

16 Oct 2016

Hanna Höglund

"Det er omöjligt att inte imponeras av hans mjuka och, för en gossopran, fylliga timbre. Vi snackar alltså et underbarn som helt enkelt är född till att sjunga [...] Och jag är glad att "Aksel!"-skivan trots allt fått bli så lite ekvilibristisk cirkusshow som den nu är och istället fokuserar på den musikaliske närvaron i arior från Figaros bröllop, Händels Messias och Bachs Johannespassion. Där är Aksel Rykkvin mycket riktigt ett stort litet under."

06 Oct 2016

Katharina Eickhoff

"13 år gamle Aksel Rykkvin fra Norge synger Cherubino, og han gjør det så bedårende at noen bør raskt riste en Figaro-oppsetning ut av ermet for ham [...] sangstilen hans er milevis fra de typiske, lett brekende tonene fra andre guttesolister [...] en regelrett blomstrende vibrato [...] gir et par centimeter tykk gåsehud [...] hans intuisjon og instinktive innlevelsesevne for denne musikken er temmelig enestående."

29 Sep 2016

Francis Muzzu

"Vær sikker, albumet Aksel! er ikke de vanlige tåpelighetene vi ser fra barnestjerner. Rykkvin har så visst en bråmoden musikalsk sensitivitet, som bør gjøre ham til en stjerne hvis han fortsetter dette løpet. [...] Teknikken hans er glimrende, med særlig smidig koloratur."
Vurdering: 4/5

19 Sep 2016

Bruce Reader

"...viser bemerkelsesverdig musikalitet så vel som fantastisk fleksibilitet, tonal renhet og vokal styrke...Dette er en plate som både er musikalsk tilfredsstillende og et utstillingsvndu for Aksels store talent."

02 Sep 2016

Robert Hugill

"Det som gjør at han skiller seg ut er en sterk teknikk, som gjør at man, som hos eldre solister, lytter til hva han gjør med musikken i stedet for om han kan treffe tonene...Rykkvin synger Händel imponerende, og han leverer en vidunderlig heftig Barbara! io ben lo so fra 'Alcina', og skaper en beundringsverdig følsom stemning og en herlig følelse av linje i Lascia ch'io pianga fra 'Rinaldo' "
Vurdering: 4/5

01 Sep 2016

Sjur Haga Bringeland

"...med tydeleg diksjon, stabil klang, fin intonasjon, velforma triller og god koloratur...eit teknisk nivå som er uvanlig for vår tids gutesopranar."

30 Aug 2016

Martin Anderson

"bemerkelsesverdige evner...forbløffende stemme: intonasjon, diksjon, teknikk er alle fullstendig sikre....[repertoaret] krever vokal smidighet på høyeste nivå, og Rykkvin takler det med samme letthet og selvtillit som en gemse i Alpene...det er en grå sjel som ikke får atskillig glede av denne innspillingen."
Vurdering: 5/6

28 Aug 2016

Katherine Cooper

"en virkelig stilfull og selvsikker debut: allerede fra åpningssporet (den overstrømmende arien fra Bachs "Jauchzet Gott in Allen Landen", som demonstrerer en imponerende smidighet så vel som en klar, klingende høy C!) er det helt tydelig at han allerede er en sanger med sikker teknikk, reflektert musikalitet og en merkbar kjærlighet til musikken han fremfører."

27 Aug 2016

Sven Kerkhoff

"...en tilsvarende fin musikalsk teft og en like forbløffende stemmeteknikk og perfeksjon [som Max Emanuel Cencic]. Og fremførelsene hans kastes ikke bort på overfladisk vidunderbarnvirtuositet."
Vurdering 16/20

25 Aug 2016

David Mellor

"en ekstraordinært talentfull guttesopran...Dette er en bemerkelsesverdig prestasjon - klart, selvsikkert, teknisk perfekt og uforglemmelig vakkert."

21 Aug 2016

Lynn René Bayley

"...en superb teknikk og plettfri intonasjon...Hans vidunderlige legato og stilfølelse gjør at alt høres helt naturlig ut, og ikke tvungent...Rykkvin høres nesten ut som den klassiske musikkens motstykke til en naturgitt jodler, som gledesfylt synger sin vei gjennom musikk som ville avskrekke selv en dobbelt så gammel sopran."

06 Aug 2016

Nicholas Kenyon

"En bemerkelsesverdig debut...Denne platen er smekkfull av selvsikker, musikalsk sang."

30 Apr 2016

Regine Müller

"...en vidunderlig rent syngende sønn (Aksel Johannes Skramstad Rykkvin)."

24 Mar 2016

Guy Dammann

“[...] sønnen med sine mareritt (sunget med ekstraordinær balanse og følelse av guttesopran Aksel Johannes Skramstad Rykkvin."

17 Mar 2016

Erling E. Gulbrandsen

“[...]guttesopranen Aksel Skramstad Rykkvin er et eksepsjonelt talent."

15 Mar 2016

Jan Brachmann

“[...]Aksel Johannes Skramstad Rykkvin, som senere beviser at han er en fremragende, eventyrlig sikker guttesopran"

13 Mar 2016

Shirley Apthorp

“Guttesopranen Rykkvin er uhyre god, med en musikalsk sikkerhet og klangrikdom som er nesten overmenneskelig."

13 Mar 2016

Astrid Kvalbein

“Menneskene introduseres gjennom et barn som ikke får sove, nydelig gestaltet av guttesopran Aksel Rykkvin."

13 Mar 2016

Mogens H Andersson

“En särskild stjärna vill jag också tilldela Axel Johannes Skramstad Rykkvin, som gestaltade parets pojke parti mycket bra såväl sceniskt som sångligt."

30 Jan 2016

Arild Erikstad

“Aksel Rykkvin - guttesopran i verdensklasse. 12 år gamle Aksel Rykkvin gjør stor suksess som guttesopran både her hjemme og internasjonalt. Ord som sensasjonelt og unikt brukes ofte av kritikere om en stemme og musikalitet man bare ytterst sjeldent opplever."

21 Jan 2016

Nigel Short

“Platen er tatt opp i St. Augustine's kirke i Kilburn, og vil inneholde et utvalg av barokk- og klassiske arier som viser tolvåringens eksepsjonelle sangferdigheter og musikalitet. Nigel nøt virkelig å jobbe med Aksel, som selv om han bare er tolv år gammel hadde bemerkelsesverdig utholdenhet og stilistisk glød."

23 Dec 2015

Bjørn-Frode Løvlund

“Publikum på Cantate Dominos julekonsert i Elverum kirke tirsdag kveld var fra seg av begeistring over prestasjonene til solistene Aksel Johannes Skramstad Rykkvin (12) og [...] Aksel går for å være en av Europas beste guttesopraner, og 12-åringen leverte så det holdt i Elverum kirke. Det var til å få gåsehud av."

17 Nov 2015

Mariken Lauvstad

“Aksel Johannes Skramstad Rykkvin gjør en helt fantastisk prestasjon i hovedrollen som Gutten."

17 Nov 2015

Mona Gjessing

“Det at han synger så tindrende, med en slik inderlighet og alvor i stemmen som han gjør, er avgjørende for at publikum gir seg hen til det aktuelle musikalske dramaet."

12 Sep 2015

Rolf Strand

“I 2. del gjorde den 12-årige guttesopranen Aksel Johannes Skramstad Rykkvin en imponerende innsats. At en så ung person kan utføre et så krevende soloparti, nærmest fullkomment i klang og intonasjon!"

13 Sep 2015

Eilif Odde

“Guttesopranen Aksel Johannes Skramstad Rykkvin var nesten alene verdt inngangspengene."

03 Sep 2015

Henning Høholt

"Guttesopranen Aksel Johannes Skramstad Rykkvin sang meget overbevisende Voi Che Sapete fra Mozarts Figaros Bryllup, og fikk helt fortjent kveldens mest jublende applaus."

02 Jun 2015

Svend E. Hansen

“Solosanginnslagene [...] ble vakkert framført av guttesopranen Aksel Johannes Skramstad Rykkvin. Med sin klokkeklare røst skapte den talentfulle unggutten en særdeles stemningsfull og vakker ramme rundt høytideligheten."

01 Jun 2015

Tori Skrede

“[...] unge Aksel Johannes Rykkvin og Hedvig Bache Hungnes i rollene som Snøkvit og venen Petter [er] framifrå. [...] Petter, kompisen til Snøkvit som etter kvart blir kjærasten hennar, er og ein tillitvekkjande karakter, og Aksel Johannes Rykkvin gjer det like bra scenisk som songleg. Samspelet mellom Snøkvit og Petter kunne vi gjerne hatt meir av."
Please reload

bottom of page