top of page

P R E S S E O M T A L E R

11 Dec 2016

Liu Zhigang

"Sjeldent moden musikalitet! [...] Han har en veldig sterk teknikk, på nivå med dobbelt så gamle solister. Aksel lar oss lytte til musikken uten at vi uroer oss for om han takler utfordringene."

22 Nov 2016

Ivan A. Alexandre

"Aksel Rykkvin satte internett i fyr og flamme med videoer hvor hans jublende sopranstemme fremviste vokalkunsten hans. Vi trengte en hel innspilling, og her er den, seilende gjennom pyroteknikk av Bach, Mozart og Händel. Tretten år og allerede en størrelse [...] sublim stemme [...] fenomenet Aksel Rykkvin."

06 Nov 2016

Alexandra Coghlan

"Aksel Rykkvin er definitivt en guttesopran som er verdt å bevare - en moden, musikalsk utøver hvis sopranstemme gir fascinerende alternative tolkninger [...] Rykkvins sangpassasjer er smidige, hans frasering er instinktiv [...] en fullendt og voksen plate"

30 Oct 2016

Göran Forsling

"Hvis du bare skal kjøpe én CD til i år, så sørg for at det blir denne [...] en stemme som er krystallklar, perfekt intonert og himmelsk vakker, men også en teknikk som lar ham gjøre hva han vil, for eksempel koloratur og feilfrie løp."

30 Oct 2016

James Manheim

"[Rykkvin] er blitt noe av en sensasjon med dette albumet med arier fra barokken og klassisismen [...] Den briljante stemmekvaliteten hans i sekstendedelsnotene er det som har tiltrukket lytterne; du har aldri hørt noe lignende [...] Et virkelig utstillingsvindu av et album fra en guttesopran er en forholdsvis sjelden ting, og hvis det appellerer til deg, så ikke nøl med å skaffe deg dette."

27 Oct 2016

Sebastian Spreng

"Ung guddommelig skatt [...] Aksel stiller i rekken av barnesangere som hører til den stolte tradisjonen av å vise eksepsjonelle evne et riktig repertoir for sin alder, i tillegg til viktige tekniske ferdigheter".

26 Oct 2016

Jeremy Pound

"Aksel Rykkvin gjør en superb debut [...] Eksepsjonelt polerte fremførelser, og utenom et par avklippede fraseringer vises en mektig imponerende stemmekontroll fra den 13 år gamle norske guttesopranen. Ariene er godt valgt ut."
Vurdering: 4/5

20 Oct 2016

Kare Eskola

"Aksel Rykkvin endrer konseptet av en guttesopran [...] Da jeg først hørte Aksel Rykkvin synge, kunne jeg ikke slutte å le av forundring [...] Aksel Rykkvins stemme har klarhet, fylde, teknisk sikkerhet og kunstnerisk modenhet [...] Rykkvin er den mest forbløffende musikalske sensasjonen i år."

16 Oct 2016

Hanna Höglund

"Det er omöjligt att inte imponeras av hans mjuka och, för en gossopran, fylliga timbre. Vi snackar alltså et underbarn som helt enkelt är född till att sjunga [...] Och jag är glad att "Aksel!"-skivan trots allt fått bli så lite ekvilibristisk cirkusshow som den nu är och istället fokuserar på den musikaliske närvaron i arior från Figaros bröllop, Händels Messias och Bachs Johannespassion. Där är Aksel Rykkvin mycket riktigt ett stort litet under."

06 Oct 2016

Katharina Eickhoff

"13 år gamle Aksel Rykkvin fra Norge synger Cherubino, og han gjør det så bedårende at noen bør raskt riste en Figaro-oppsetning ut av ermet for ham [...] sangstilen hans er milevis fra de typiske, lett brekende tonene fra andre guttesolister [...] en regelrett blomstrende vibrato [...] gir et par centimeter tykk gåsehud [...] hans intuisjon og instinktive innlevelsesevne for denne musikken er temmelig enestående."

29 Sep 2016

Francis Muzzu

"Vær sikker, albumet Aksel! er ikke de vanlige tåpelighetene vi ser fra barnestjerner. Rykkvin har så visst en bråmoden musikalsk sensitivitet, som bør gjøre ham til en stjerne hvis han fortsetter dette løpet. [...] Teknikken hans er glimrende, med særlig smidig koloratur."
Vurdering: 4/5

19 Sep 2016

Bruce Reader

"...viser bemerkelsesverdig musikalitet så vel som fantastisk fleksibilitet, tonal renhet og vokal styrke...Dette er en plate som både er musikalsk tilfredsstillende og et utstillingsvndu for Aksels store talent."

02 Sep 2016

Robert Hugill

"Det som gjør at han skiller seg ut er en sterk teknikk, som gjør at man, som hos eldre solister, lytter til hva han gjør med musikken i stedet for om han kan treffe tonene...Rykkvin synger Händel imponerende, og han leverer en vidunderlig heftig Barbara! io ben lo so fra 'Alcina', og skaper en beundringsverdig følsom stemning og en herlig følelse av linje i Lascia ch'io pianga fra 'Rinaldo' "
Vurdering: 4/5

01 Sep 2016

Sjur Haga Bringeland

"...med tydeleg diksjon, stabil klang, fin intonasjon, velforma triller og god koloratur...eit teknisk nivå som er uvanlig for vår tids gutesopranar."

30 Aug 2016

Martin Anderson

"bemerkelsesverdige evner...forbløffende stemme: intonasjon, diksjon, teknikk er alle fullstendig sikre....[repertoaret] krever vokal smidighet på høyeste nivå, og Rykkvin takler det med samme letthet og selvtillit som en gemse i Alpene...det er en grå sjel som ikke får atskillig glede av denne innspillingen."
Vurdering: 5/6

28 Aug 2016

Katherine Cooper

"en virkelig stilfull og selvsikker debut: allerede fra åpningssporet (den overstrømmende arien fra Bachs "Jauchzet Gott in Allen Landen", som demonstrerer en imponerende smidighet så vel som en klar, klingende høy C!) er det helt tydelig at han allerede er en sanger med sikker teknikk, reflektert musikalitet og en merkbar kjærlighet til musikken han fremfører."

27 Aug 2016

Sven Kerkhoff

"...en tilsvarende fin musikalsk teft og en like forbløffende stemmeteknikk og perfeksjon [som Max Emanuel Cencic]. Og fremførelsene hans kastes ikke bort på overfladisk vidunderbarnvirtuositet."
Vurdering 16/20

25 Aug 2016

David Mellor

"en ekstraordinært talentfull guttesopran...Dette er en bemerkelsesverdig prestasjon - klart, selvsikkert, teknisk perfekt og uforglemmelig vakkert."

21 Aug 2016

Lynn René Bayley

"...en superb teknikk og plettfri intonasjon...Hans vidunderlige legato og stilfølelse gjør at alt høres helt naturlig ut, og ikke tvungent...Rykkvin høres nesten ut som den klassiske musikkens motstykke til en naturgitt jodler, som gledesfylt synger sin vei gjennom musikk som ville avskrekke selv en dobbelt så gammel sopran."

06 Aug 2016

Nicholas Kenyon

"En bemerkelsesverdig debut...Denne platen er smekkfull av selvsikker, musikalsk sang."

30 Apr 2016

Regine Müller

"...en vidunderlig rent syngende sønn (Aksel Johannes Skramstad Rykkvin)."

24 Mar 2016

Guy Dammann

“[...] sønnen med sine mareritt (sunget med ekstraordinær balanse og følelse av guttesopran Aksel Johannes Skramstad Rykkvin."

17 Mar 2016

Erling E. Gulbrandsen

“[...]guttesopranen Aksel Skramstad Rykkvin er et eksepsjonelt talent."

15 Mar 2016

Jan Brachmann

“[...]Aksel Johannes Skramstad Rykkvin, som senere beviser at han er en fremragende, eventyrlig sikker guttesopran"

13 Mar 2016

Shirley Apthorp

“Guttesopranen Rykkvin er uhyre god, med en musikalsk sikkerhet og klangrikdom som er nesten overmenneskelig."

13 Mar 2016

Astrid Kvalbein

“Menneskene introduseres gjennom et barn som ikke får sove, nydelig gestaltet av guttesopran Aksel Rykkvin."

13 Mar 2016

Mogens H Andersson

“En särskild stjärna vill jag också tilldela Axel Johannes Skramstad Rykkvin, som gestaltade parets pojke parti mycket bra såväl sceniskt som sångligt."

30 Jan 2016

Arild Erikstad

“Aksel Rykkvin - guttesopran i verdensklasse. 12 år gamle Aksel Rykkvin gjør stor suksess som guttesopran både her hjemme og internasjonalt. Ord som sensasjonelt og unikt brukes ofte av kritikere om en stemme og musikalitet man bare ytterst sjeldent opplever."

21 Jan 2016

Nigel Short

“Platen er tatt opp i St. Augustine's kirke i Kilburn, og vil inneholde et utvalg av barokk- og klassiske arier som viser tolvåringens eksepsjonelle sangferdigheter og musikalitet. Nigel nøt virkelig å jobbe med Aksel, som selv om han bare er tolv år gammel hadde bemerkelsesverdig utholdenhet og stilistisk glød."

23 Dec 2015

Bjørn-Frode Løvlund

“Publikum på Cantate Dominos julekonsert i Elverum kirke tirsdag kveld var fra seg av begeistring over prestasjonene til solistene Aksel Johannes Skramstad Rykkvin (12) og [...] Aksel går for å være en av Europas beste guttesopraner, og 12-åringen leverte så det holdt i Elverum kirke. Det var til å få gåsehud av."

17 Nov 2015

Mariken Lauvstad

“Aksel Johannes Skramstad Rykkvin gjør en helt fantastisk prestasjon i hovedrollen som Gutten."

17 Nov 2015

Mona Gjessing

“Det at han synger så tindrende, med en slik inderlighet og alvor i stemmen som han gjør, er avgjørende for at publikum gir seg hen til det aktuelle musikalske dramaet."

12 Sep 2015

Rolf Strand

“I 2. del gjorde den 12-årige guttesopranen Aksel Johannes Skramstad Rykkvin en imponerende innsats. At en så ung person kan utføre et så krevende soloparti, nærmest fullkomment i klang og intonasjon!"

13 Sep 2015

Eilif Odde

“Guttesopranen Aksel Johannes Skramstad Rykkvin var nesten alene verdt inngangspengene."

03 Sep 2015

Henning Høholt

"Guttesopranen Aksel Johannes Skramstad Rykkvin sang meget overbevisende Voi Che Sapete fra Mozarts Figaros Bryllup, og fikk helt fortjent kveldens mest jublende applaus."

02 Jun 2015

Svend E. Hansen

“Solosanginnslagene [...] ble vakkert framført av guttesopranen Aksel Johannes Skramstad Rykkvin. Med sin klokkeklare røst skapte den talentfulle unggutten en særdeles stemningsfull og vakker ramme rundt høytideligheten."

01 Jun 2015

Tori Skrede

“[...] unge Aksel Johannes Rykkvin og Hedvig Bache Hungnes i rollene som Snøkvit og venen Petter [er] framifrå. [...] Petter, kompisen til Snøkvit som etter kvart blir kjærasten hennar, er og ein tillitvekkjande karakter, og Aksel Johannes Rykkvin gjer det like bra scenisk som songleg. Samspelet mellom Snøkvit og Petter kunne vi gjerne hatt meir av."
Please reload

Klikk på bildene for å lese omtalene

O M T A L E R

Pernilla Eskilsdotter, programleder, Klassisk morgon på Sveriges Radio P2

"Guttesopran på et fantastisk høyt nivå."

Catherine Doyle, Stifter/blogger, Opera With Pearls

"Rollefiguren hans høres og ser ut akkurat som den skal, som en gutt! Det kan høres fåfengt ut, men ofte blir unggutter spilt av kvinnelige sopraner og mezzoer (bare tenk på Cherubino i Figaros bryllup). Vi kan få dem til å se ut som unge herremenn, men stemmen er ikke den samme. Og Aksel er ikke hvilken som helst guttesopran. Han har en internasjonal karierre som solist og spiller inn album. *hakeslepp* #vidunderbarn"

Edle Stray-Pedersen, Dirigent, Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett

"Det er sjelden jeg har en guttesopran av et slikt kaliber som Aksel. Jeg har nok ikke opplevd noe lignende i hele min karriere."

Nigel Short, Dirigent, Tenebrae

“Det er en klarhet [i stemmen hans]. Den klinger veldig naturlig. Den er ikke hard, den er ikke myk, den taler rett og slett veldig naturlig, som et instrument. [...] trompetlignende stemmen fra Aksel, produsert på en så ubesværet måte. Han er åpenbart blitt svært godt opplært i alle vokale og kormessige ferdigheter. Han er bare tolv år, men han har en veldig instinktiv og innebygget sans for musikk. Så på det minste lille vink jeg gir ham for en bestemt frase, responderer han helt naturlig [...] Det betyr at vi kan jobbe i hurtig tempo. Og hans stemmemessige utholdenhet - han har vært helt på hele veien, noe som er fantastisk."

Alison Bury, Konsertmester, Orchestra of the Age of Enlightenment

“Han er veldig musikalsk, veldig stilistisk, og ekstraordinært moden i måten han håndterer strabasene knyttet til innspillingsprosessen på. Det er ganske fantastisk, vi er alle imponert over det."

Ole Andreas Fevang, Kantor, Elverum kirke

“[...]guttesopranen Aksel Rykkvin fra Oslo, som er en av de beste guttesopranene i Europa. Med så få guttekor som vi har i Norge, så er det veldig stort at han er fra landet vårt."

Bernt E. Bauge, Adm. dir., Bergen Filharmoniske Orkester

“En sensasjonelt god guttesopran."

Colin R. Brownlee, Stifter, National Archive of Recorded Church Music, England

“[...] en stemme som man bare finner en eller to av i hver generasjon."

Ben Parry, Assisterende musikalsk leder, King's College, Cambridge

“Det var en fornøyelse å høre Aksel synge i King's Chapel. Han har en vakkert resonnerende guttesopranstemme, med glimrende, klar diksjon og fin intonasjon. Han oppnår forbløffende resultater med utfordrende stykker som "Let the Bright Seraphim", og har en intelligent musikalitet som viser seg i alle fremføringer han gjør."

Elizabeth Norberg-Schulz, Ingebjørg Kosmo og Ståle Ytterli, Juryuttalelse, Ungdommens musikkmesterskap

“Du er en mester. Stum av beundring! [...] Fantastisk flott musikalitet. Sjelden musikalsk begavelse [...] Formidabel kunstnerisk formidlingsevne og innlevelse! Gir publikum frysninger når han synger!"
Please reload

Omtaler
Presseomtaler

B I O G R A F I

Boy soprano | boy soloist | treble | guttesopran
Opptredener på tv og radio

Etter plateslipp ble Aksel invitert til "In Tune" på BBC Radio3, hvor han ble intervjuet og sang tre sanger fra platen live. Vel hjemme i Norge var han gjest på "Lindmo" på NRK1. Tidligere laget NRK TV Hovedscenen en lengre reportasje om Aksels plateinnspilling som har gått i reprise flere ganger på NRK2, og også har vært sendt mange ganger av SVT i Sverige. I tillegg har Aksel vært å høre på "Kvelden før kvelden" NRK1, minnegudstjenesten 22. juli 2015 på NRK1, TV2s Artistgalla, NRK P2 Spillerom, TV2 God Morgen Norge julaften og NRK Dagsrevyen 21.

Aksel har oppnådd stor popularitet online, med sin egen engelskspråklige nettside www.akselrykkvin.com og flere tusen følgere fra hele verden på Facebook og YouTube. Han har hatt gleden av å opptre som solist med en rekke fremstående musikere og ensembler i Norge og Storbritannia:

Aksel Rykkvin (f. 11.04.2003) er en klassisk skolert guttesopran fra Barnekoret ved den Norske Opera & Ballett og Oslo domkirkes guttekor. Han er svært etterspurt som solist til operaer, konserter og musikkfestivaler over hele Norge. I mars 2016 oppnådde han anerkjennelse internasjonalt for sin rolle som "the boy" i Rolf Wallins nye engelskspråklige opera "Elysium". Financial Times skrev at Aksel var "uhyre god, med en musikalsk sikkerhet og klangrikdom som er nesten overmenneskelig." Frankfürter Allgemeine mente at Aksel var en "fremragende, eventyrlig sikker guttesopran" og Opernwelt kalte ham "vidunderlig rentsyngende".

Debutalbum med engelsk barokkorkester

I januar 2016 spilte Aksel inn sitt debutalbum i London med Orchestra of the Age of Enlightenment, med Nigel Short som dirigent og Sean Lewis som produsent. Albumet heter "AKSEL! Arias by Bach, Handel and Mozart", og ble sluppet 2. september 2016, til strålende anmeldelser i europeiske tidsskrifter som Gramophone, BBC Music Magazine, Diapason og Opera Now. Deler av innspillingen ble finansiert av en vellykket folkefinansieringskampanje som fikk mange støttespillere både i Norge og internasjonalt.

Aksel var invitert artist til Risør kammermusikkfestival i 2016, og sang blant annet med Henning Kraggerud og Det Norske Kammerorkester for 1000 publikummere på utescenen på Stangholmen. Et klipp av Lascia ch'io pianga er senere blitt sett av mer enn 160.000 på internett. I august 2016 sang Aksel på tre konserter under Oslo kammermusikkfestival, og i juni opptrådte han i Oslo og  Bergen sammen med Arve Tellefsen og Håvard Gimse for å presentere festivalprogrammet. Julen 2016 ble Aksel invitert til å synge med Kringkastingsorkesteret på deres tv-overførte julekonsert og på konserten som markerte Arve Tellefsens 80-årsdag. Han var også en av artistene på TV2-konserten Desembertoner, i selskap med artister som Madcon og Sondre Justad.

Aksel har holdt flere meget godt besøkte solokonserter i blant annet Oslo domkirke og Nidarosdomen. Han har sunget ved viktige offisielle anledninger, for Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit, statsminister Erna Solberg og generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg. I november 2015 sang Aksel med Oslo-Filharmonien for et fullt Oslo Konserthus. Et tidlig høydepunkt for Aksel var da han i 2015 ble invitert av assisterende Director of Music til å synge et soloprogram i King's College Chapel, Cambridge.

Førstepris i Ungdommens musikkmesterskap

Aksels karriere akselererte fra november 2014, da han 11 år gammel vant klassen for sangere 10-15 år i Ungdommens musikkmesterskap, med maksimal poengsum. Juryen (Elisabeth Norberg-Schulz, Ingebjørg Kosmo and Ståle Ytterli) skrev at Aksel var en "sjelden musikalsk begavelse" og at "publikum får frysninger når han synger".

Aksel har fått glimrende anmeldelser for solistoppgaver med Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett, ledet av Edle Stray-Pedersen. Høsten 2015 spilte han tittelrollen i Kurt Weill's læreopera "Der Jasager". 

Aksel har fått sangtimer fra han var åtte år gammel av stemmepedagog Helene Haarr. Fra 2013 har Marianne Willumsen Lewis vært Aksels hovedlærer, også med ansvar for forberedelsene til debutalbumet. I 2015 fikk Aksel plass på "Musikk på Majorstuen", som er et audition-basert program for talenter innen klassisk musikk som Majorstuen skole tilbyr i samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt.

fiolin

fiolin

direksjon

trompet

direksjon & piano

sang

fiolin

direksjon

piano

direksjon

piano

piano

cembalo

orgel

direksjon & orgel

direksjon & orgel

direksjon & orgel

orgel

trompet

direksjon

piano

direksjon

direksjon

piano

harpe

munnspill

direksjon & cembalo

piano

direksjon & orgel

piano

direksjon

fiolin

direksjon & orgel

direksjon

Alison Bury

Arve Tellefsen

Bjarte Engeset

David Blackadder

David Maiwald

Helene Haarr

Henning Kraggerud

Håkon Nystedt

Håvard Gimse

Ingar Bergby

Ivar Anton Waagaard

Joachim Knoph

Knut Johannessen

Kåre Nordstoga

Lars Notto Birkeland

Liv Marie Hofseth

Magne H. Draagen

Marcus André Berg

Mark Bennett

Nigel Short

Natallia Papova

Olav Morten Wang

Peder A. Rensvik

Sean Lewis

Sidsel Walstad

Sigmund Groven

Stephen Hicks

Steven Devine

Terje Kvam

Tore Dingstad

Tore Erik Mohn

Vegar Johnsen

Vegard Sandholt

Vivianne Sydnes

Det Norske Kammerorkester

Ensemble Allegria

Kringkastingsorkesteret

Orchestra of the Age of Enlightenment

Oslo-Filharmonien

Oslofjord Kammerfilharmoni

Trondheim Barokk

Cantate Domino

Kristiansund kammerkor

Nidaros domkor

Nordstrand kirkekor

Oslo domkor

Røros oratoriekor

Desembertoner 2016.

Foto: John Andresen

Biografi

A K S E L  R Y K K V I N

 

Født 11.04.2003

 

Kontakt Aksels far og manager, Rikard Rykkvin:

tlf 91 75 56 52
rikryk@gmail.com

Boy soprano | boy soloist | treble

C U R R I C U L U M  V I T A E

Bakgrunn

 

Aksel Rykkvin er en 13 år gammel klassisk skolert guttesopran med omfattende solist- og korsangererfaring fra Den Norske Operas Barnekor og Oslo domkirkes guttekor fra fem års alder. Han er den mest etterspurte guttesolisten i Norge for operaer, musikkfestivaler og konserter, har et stort publikum i sosiale medier, og blir mer og mer kjent internasjonalt. Aksels første soloalbum, spilt inn sammen med the Orchestra of the Age of Enlightenment i Kilburn, kom ut i september 2016 på Signum Classics.

Utdanning

 

Majorstuen skole ("Musikk på Majorstuen") 2015 -

Grunnskole med spesielt tilrettelagt opplæring for talenter i klassisk musikk, i samarbeid med Barratt Due Musikkinstitutt.

 

Stemmepedagog 2013 - :        Marianne Willumsen Lewis   (Musikk på Majorstuen, Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett)

Stemmepedagog 2009 - :        Helene Haarr                            (Oslo Domkirkes Guttekor)

Stemmepedagog 2010 - 11:     Ulrika Löfgren                           (Oslo Domkirkes Guttekor)

Stemmepedagog 2012:             Daniel Sæther                          (Oslo Domkirkes Guttekor)

Solistroller i Den Norske Opera & Ballett

 

La bohème | Hovedscenen

februar 2014 | ”En gutt”

 

Stormen – Forteljingen om Miranda og Ferdinand | Scene 2

juni 2014 | ”Edderkoppen”

 

Askepott – en barneopera | Scene 2

november 2014 | ”Herolden”

 

Snøkvit – ein barneopera | Scene 2

mai 2015 | ”Petter” (prinsen)

 

Der Jasager - Han som sier ja | Scene 2

november 2015 | ”Gutten” (tittelrollen)

 

Elysium | Hovedscenen

april 2016 | ”The Boy”

Cygne | Hovedscenen

juni 2016 | The Child"

 

Kommende solistroller:

Pelléas et Mélisande | Hovedscenen

mars/april 2017 | "Yniold"

Priser

 

Ungdommens musikkmesterskap 2014 | Norges musikkhøgskole

22. & 23.11.2014 | Vinner av klassen for sangere 10 – 15 år

 

Ungdommens musikkmesterskap 2014 | Norges musikkhøgskole

22. & 23.11.2014 | Vinner av prisen fra Musikkpedagogene Norge

MusicWeb International

31.10.2016 | Recording of the month

Diapason

23.11..2016 | Diapason d'Or Découverte

Aktiviteter

 

Oslo domkirkes guttekor

Medlem siden mars 2009

 

Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett

Medlem siden oktober 2013

 

Kor og kammerkor ved Musikk på Majorstuen

Medlem siden august 2015

Opptak

 

Videoopptak av sanger (blant annet fra NRK og TV2) kan sees på Aksels godt besøkte kanaler på YouTube, Facebook og Vimeo:

 

www.facebook.com/akselmusic/videos

www.youtube.com/c/akseljohannesskramstadrykkvin

www.vimeo.com/ajsrykkvin (eldre videoer)

Utvalgte solistopptredener

In dulci jubilo julekonserter | Oslo domkirke

Des. 2011 – des. 2014 | med Oslo domkirkes guttekor, Oslo domkor mfl.

 

TV2s artistgalla | Christiania Teater (TV2)

14.12.2013 | med Hanne Sørvaag

 

Oslo Internasjonale kirkemusikkfestival | Margaretakyrkan, Oslo (NRK)

30.03.2014 | med Oslo domkirkes guttekor, dir. Vegar Sandholt

 

Solokonsert | Oslo domkirke

25.10.2014 | med domorganist Kåre Nordstoga

 

Privat arrangement | Musikkpedagogene Oslos hus

05.12.2014 | med pianist Sean Lewis

 

Privat arrangement | Steinerskolen i Bærum

10.01.2015 | med munnspiller Sigmund Groven og pianist Ivar Anton Waagard

 

Langfredagsgudstjeneste | Nidarosdomen, Trondheim

05.04.2015 | med Nidaros domkor, dir. Tore Erik Mohn

 

Solokonsert | Nidarosdomen, Trondheim

05.04.2015 | med ledende domkantor Magne H. Draagen

 

Bisettelse av Carl Nesjar | Bøler kirke, Oslo

02.06.2015 | med fiolinist Arve Tellefsen og pianist Erling Strøm

 

Kongress | Den Norske Opera & Ballett, Hovedscenen

16.06.2015 | med pianist David Maiwald

 

Minnegudstjeneste | Oslo domkirke (NRK)

22.07.2015 | med Oslo domkor, dir. Vivianne Sydnes

 

Tildelingsseremoni for Anders Jahres kulturpris | Universitetets aula, Oslo

03.09.2015 | med Pianist Tore Dingstad

 

KKKK-festival | Molde domkirke og Kirkelandet kirke

12. &13.09.2015 | med Kristiansund Kammerkor, dir. Peder Rensvik

 

Røros orgelfestival | Røros kirke

21.09.2015 | med Røros Kammerkor, dir. Stephen Hicks

 

Mozart "Kleine orgelsolomesse" | Røa og Nordstrand kirker

24. & 25.09.2015 | med Oslo domkirkes guttekor mfl., dir. Liv Marie Hofseth

 

Solokonsert | Oslo domkirke

31.10.2015 | med domorganist Kåre Nordstoga

 

Filmkonsert | Oslo Konserthus

21.11.2015 | med Oslo-Filharmonien, dir. Håkon Nystedt

 

Julekonsert | Elverum kirke

22.12.2015 | med Cantate Domino, dir. Ole Andreas Fevang

 

Albuminnspilling | St. Augustine's kirke, Kilburn

17. - 22.01.2016 | med the Orchestra of the Age of Enlightenment, dir. Nigel Short, prod. Sean Lewis

 

Langfredagsgudstjeneste | Nordstrand kirke, Oslo (NRK)

25.03.2016 | med Nordstrand kirkekor, dir. Liv Marie Hofseth

 

Representasjonsmiddag (statsråd Anniken Hauglie)  | Regjeringens representasjonsbolig

06.04.2016 | med fiolinist Victoria Lewis, pianist Sean Lewis

Unge hjelper unge | Barratt Due musikkinstitutt

07.04.2016 | med pianist Natallia Papova

Høymesse | Oslo domkirke

24.04.2016 | med domorganist Kåre Nordstoga

Lanseringskonsert Oslo kammermusikkfestival | Villa Grande, Bygdøy

10.05.2016 | med fiolinist Arve Tellefsen og pianist Håvard Gimse

Konsert | Lady Chapel, Ely Cathedral (England)

12.05.2016 | med domorganist Kåre Nordstoga og Oslo domkirkes guttekor

Konsert | St. Mark's Church, Newnham, Cambridge (England)

13.05.2016 | med domorganist Kåre Nordstoga og Oslo domkirkes guttekor

Konsert | St. George's Church, Chesterton, Cambridge (England)

14.05.2016 | med domorganist Kåre Nordstoga og Oslo domkirkes guttekor

Lanseringskonsert Oslo kammermusikkfestival | Lysøen, Bergen

19.05.2016 | med fiolinist Arve Tellefsen og pianist Håvard Gimse

Konsert | Furuset kirke

22.05.2016 | med pianist Sean Lewis

 

Abel-prisen prisvinnerbankett | Olav Vs hall, Akershus slott

24.05.2016 | med pianist Sean Lewis

Katolsk messe | Trefoldighetskirken

29.05.2016 | med Oslo domkirkes guttekor, Trefoldighet jentekor, Oslofjord kammerfilharmoni etc.

Bach i høymessen (BWV51) | Akershus slottskirke

05.06.2016 | med sammensatt orkester, dir. Lars Notto Birkeland

​Konsert | Akershus slottskirke

05.06.2016 | med sammensatt orkester, dir. Lars Notto Birkeland

 

Minnekonsert for Turid Birkeland | Risør kammermusikkfest, Risør kirke

02.07.2016 | med cembalist Knut Johannessen

Utekonsert | Risør kammermusikkfest, Stangholmen

02.07.2016 | med Det Norske Kammerorkester og fiolinist Henning Kraggerud

Händel-konsert | Oslo kammermusikkfestival, Olav Vs Hall, Akershus slott

21.08.2016 | med Trondheim Barokk og cembalist Steven Devine

Gallakonsert | Oslo kammermusikkfestival, Gamle Logen

25.08.2016 | med pianist Håvard Gimse

Bach-aften | Oslo kammermusikkfestival, Uranienborg kirke

26.08.2016 | med Ensemble Allegria, trompetist Mark Bennett og domorganist Kåre Nordstoga

 

Majorstuen skole i full symfoni | Norges musikkhøgskole

01.09.2016 | med trompetist Ågot Sandbakken

Dessuten en rekke andre solistopptredener 2011 – 16 i Oslo Domkirke, Trefoldighetskirken, St. Olav katolske domkirke, Nidarosdomen, Universitetsbiblioteket, Norges musikkhøgskole, Majorstuen skole, Frognerhjemmet, samt Gamle Aker, Eidsvoll, Nes, Ljan, Nordstrand, Kampen og Lilleborg kirker.

 

 

Kommende konsertopptredener som solist (utvalg):

Faures Requiem | Oslo domkirke

05.11.2016 og 06.11.2016 | med Oslo domkor og Oslofjord kammerfilharmoni

Opptredener på tv og radio

 

Artistgalla | TV2

14.12.2013

Minnegudstjeneste | NRK1

22.07.2015

Spillerom | NRK P2

04.12.2015

 

God Morgen Norge julaften | TV2

24.12.2015

 

Hovedscenen | NRK2

31.01.2016 (sendt i reprise ved flere anledninger)

In Tune | BBC Radio 3

09.09.2016

Lindmo | NRK1

17.09.2016

CV (NOR)
bottom of page